Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent die bekende payoff niet? Zelf koop ik tegenwoordig mijn vlees altijd bij de poelier op de markt of haal ik biologische kip in de supermarkt. Die beestjes hebben een beter leven gehad en dat sust niet alleen je geweten, maar de smaak is daardoor ook veel beter. In navolging van de magere pompoensoep upload ik nu weer een gerecht dat ook koolhydratenvrij, gezond, mager en natuurlijk lekker is!
De foto is gemaakt op een variant die erop lijkt, dus het komt niet helemaal overeen met de versie die ik gisteren gemaakt heb, maar het geeft wel een beetje een idee hoe het er ongeveer uit komt te zien ;-).
Ingredienten voor 2 personen:
- 1 (biologische) kipfilet
- 1 Zak veldsla (of een andere slasoort die je lekker vindt)
- 2 Trostomaten
- Ca. Halve komkommer
- 1 Courgette
- Handje walnoten
- 200 gr. Huttenkase
- 1 sjalot
- Halve rode peper
- 3 teentjes knoflook
- Zout
- Olijfolie
- Sesamolie
- Frambozenazijn
- Zakje knorr italiaanse dressing
- Kruiden
- Grillpan
De bereiding:
1. Je begint met de marinade van de kipfilet. Helemaal lekker is het als je deze al eerder op de dag hebt gemaakt, want dan trekken de smaken lekker in het vlees. Pak een kom of iets dergelijks waarin je de kip kunt marineren. Doe in deze kom een scheut olijfolie, voeg daar wat kruiden (gedroogde kruiden die je zelf lekker vindt, bijv. provencaalse kruiden) en zeezout aan toe. Snij vervolgens de knoflook klein of gebruik als je dat handiger vindt de knoflookpers. Zelf kneus en snij ik de knoflook liever, omdat ik het zonde vind dat de sappen in de knoflookpers verloren gaan. Voeg de knoflook ook toe aan de marinade. Was en snij de rode peper (zoals ook aangegeven in pompoensoep recept) en voeg toe aan marinade. Dan de kip, snij deze in mooie repen en haal die lekker door de marinade heen. Dek de kip in Marinade vervolgens af met vershoudfolie, zodat de smaken in het vlees kunnen trekken. Als je de marinade 's ochtends al maakt dan moet je deze uiteraard wegzetten in de koelkast.
2. Was de courgette. Snij de kop en de kont eraf. Pak een kaasschaaf en schaaf vervolgens lange plakken in de lengte. De eerste twee plakken zou ik niet gebruiken, want al dat groen eraan, vind ik niet zo lekker. Zet ondertussen de grillpan op het vuur en laat de pan goed heet worden. Als die loeiheet is, leg je de plakken er in. Die schroeien vrij snel dicht en je kunt de courgette vervolgens omdraaien, om op de andere kant ook de mooie bruine strepen te krijgen. Doe dit totdat je alle courgetteplakken gegrild hebt. De gegrilde plakken leg je op een bord te rusten.
3. Pak een (grote) kom. Doe hier het zakje italiaanse kruidenmix van Knorr in. Voeg hier 4 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel frambozenazijn aan toe. Roer alles goed door en proef of je het in de basis met de dressing eens bent. Ieder zijn smaak is namelijk anders. Vervolgens snij je de sjalot in hele fijne, dunne ringen en die voeg je aan de dressing toe. De trostomaten ontdoe je van het groene hartje en snij je vervolgens in blokjes en voeg je ook aan de dressing toe. Dan de halve komkommer schillen (kan ook met de kaasschaaf) en in kleine blokjes snijden en aan de dressing toevoegen. De dressing met ingredienten kan je even wegzetten, die is klaar.
4. Zet de grillpan weer aan totdat die goed heet is. Leg nu alle repen met kip erin. Vind je de rode peper en knoflook te veel dan haal je er wat met je vingers vanaf. Grill de kip aan beide zijden tot die gaar is. Pak nu alle repen courgette en gooi die er nog even bij, zodat die de smaken van de marinade kan meepakken en nog even (lauw)warm wordt gemaakt.
5. Ondertussen pak je twee borden en verdeel je de gewassen sla over de twee borden, Verdeel de Huttenkase over de borden. Crunch de walnoten over de borden sla. Pak de dressing met overige ingredienten en verdeel die ook over de twee borden. Voeg als laatste de kip en courgette aan de borden toe.
Voila klaar is uw maaltijdsalade. Smakelijk eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten