Wat kunnen vrijdagavonden toch heerlijk zijn. Zeker nu the Voice of Holland op televisie is. Wat een heerlijk programma ik krijg er geen genoeg van. Als Richard en ik op vrijdagavond niets gepland hebben dan is het relaxen geblazen. Ik heb dan ook geen zin om uren in de keuken te staan, maar wil ik lekker wat happen die ik gewoon op de bank en voor de tv kan eten. Deze pizza is zo'n enorm makkelijk en snel te maken hap voor de vrijdagavond, maar toch net even lekkerder dan een pizza uit de diepvries.
Ingredienten:
- Kant-en-klaar pizzadeeg en tomatensaus (Het deeg en de saus zit in 1 verpakking samen en ligt in het koelvak AH-merk of Danerolles)
- 3 tomaten
- 1 buffelmozzarella
- 1 blik artisjokharten
- 100 gr. ricotta
- 3 tenen knoflook
- 1 middelgrote ui
- 1 sjalot
- Basilicum
- Zeezout
- Draaichilipeper
- Olijfolie (rode peper/knoflook olie van de AH is er bijv. lekker bij)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de tomaten in mooie dunne plakken
- Halveer de artisjokharten
- Hak de knoflooktenen fijn
- Snij van de ui en de sjalot hele dunne ringen
- Rol het pizzadeeg uit over het bakblik en smeer deze in met de bijgeleverde tomatensaus
- Beleg het deeg met de tomatenplakken
- Scheur de buffelmozzarella in stukjes en leg die verspreid tussen de tomaten in
- Verkruimel de ricotta er ook overheen
- Leg de gehalveerde artisjokharten verdeeld over het bakblik
- Verdeel de fijn gehakte knoflook en uienringen er ook over
- Zeezout en draai chilipeper erop en druppel er op het laatst nog wat van de olie over.
- Zet de pizza ongeveer15 a 20 minuten in de oven
- Als de pizza klaar is leg je er basilicumblaadjes op
Let the weekend begin!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten