Vlees is lekker, maar echt niet nodig om elke dag te eten. Zeker niet als je deze groentelasagne eens gegeten hebt.
Ingredienten voor 2 personen:
Voor de lasagne
- 4 groene lasagnebladen (bijv. Grande Italia)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 8 tasty tom tomaten
- Verse basilicum
- Verse peterselie (niet perse nodig, maar wel lekker)
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 bol Buffelmozzarella
- 50 gr Pecorino Romano ( Of Parmezaanse kaas dat kan ook)
- Olijfolie
- Peper en zeezout (draai)
Voor de Bechamelsaus
Je kunt bechamelsaus ook kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst.
- 65 gr Boter
- 40 gr Bloem
- 6 dl Melk
- nootmuskaat
- 1 laurierblad
Bereiding:
- Verwam de oven voor op 180 graden
- Zet een pan met ruim water met zout en olijfolie op
- Snij de courgette en Aubergine in dunne lange plakken (dit kan je met een kaasschaaf doen)
- Maak de paprika's schoon en snij ze in repen
- Leg dit alles op het bakblik en sprenkel er een beetje olijfolie over heen
- Voeg peper en zout toe en hussel alles even door elkaar
- Zet dit ca. 30 minuten in de oven
- Pak een kleine ovenschaal en leg daar de hele tomaten in
- snipper de sjalot en knoflook klein en leg dit ook in de ovenschaal tussen de hele tomaten
- Besprenkel met een beetje olijfolie
- Zet dit 20 a 25 minuten in de oven (onder het bakblik met de groenten)
- Leg ondertussen de 4 lasagnebladen in het kokende water en kook de bladen totdat ze beetgaar zijn.
Tussendoor de Bechamelsaus:
- Smelt de boter op laag vuur in een steelpan
- Voeg de bloem (eerst zeven) en een snufje nootmuskaat aan de boter toe en roer dit op hoog tempo tot 1 geheel, laat dit al roerende 1 minuut koken.
- Haal steelpan van het vuur en voeg geleidelijk en al roerende de koude melk aan het botermengsel toe.
- Stop het laurierblad bij de melk en boter als die helemaal 1 geheel is.
- Zet de steelpan weer op het vuur en blijf net zo lang roeren op tempo totdat het een dikke saus is geworden (dit kan best wel een tijdje duren, dus je traint meteen je armen weer). Blijf erbij, want zorda het aanbrandt is de smaak verpest.
- Zodra de saus klaar is deksel erop zodat er geen vel op de saus komt.
- De lasagnebladen zullen inmiddels klaar zijn. Giet deze af en leg de bladen in een kom met koud water
- Plet de warme tomaten in de ovenschaal klein en meng deze goed door de olie, knoflook en de sjalot.
- Voeg hieraan de verse kruiden als bijv. Basilicum en peterselie er klein gesneden aan toe.
- Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Beleg nu een kleine ovenschaal met 2 lasagnebladen
- Verdeel de helft van de groenten over de bladen in de ovenschaal
- Schenk de tomatensaus eroverheen en smeer dit met de bolle kant van de lepel over de groenten uit
- Schenk de Bechamelsaus hier vervolgens weer over heen en smeer dit ook uit met de bolle kant van de lepel
- Beleg deze laag met de overige 2 lasagnebladen
- Verdeel de laatste helft groenten hier vervolgens weer over
- Gevolgd door de Bechamelsaus
- en als laatste de tomatensaus
- Scheur de Buffelmozzarella in stukken en verdeel over de ovenschaal
- Rasp er nu nog wat Pecorino over heen
- Zet dit vervolgens nog even een minuut of 3 a 5 onder een voorverwarmde grill in de over.
De groentelasagne is klaar. Smakelijk eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!
BeantwoordenVerwijderencheap nolvadex